Benefietavond

Terugblik op een geslaagd Benefiet 2104 !

Weken hebben wij er naar toe geleefd, artiesten benaderen, muziek regelen, dorpshuis regelen en ga zo maar door en dan is het nu alweer gebeurd. Maar niet getreurd dat betekend alleen maar dat we weer richting Hemelvaartsdag gaan en dus HEECHSPANNING!

Ondanks de harde wind wisten vele mensen toch het Heechhûs te vinden en daar zijn wij blij om, niet alleen omdat we zo weer wat geld in kas hebben om dingen te kunnen gaan regelen voor Heechspanning, maar ook voor onze artiesten die op van de zenuwen beneden in de kelder zaten te wachten tot ze mochten beginnen. Rond de klok van 23u was de zaal mooi gevuld, de laatste mensen waar op gewacht werd waren binnen, tijd om te beginnen! Als eerste starten de Stand In, die weer de muzikale begeleiding verzorgden voor de artiesten, met een paar nummertjes en toen was het toch echt de beurt aan de artiesten!

De eerste 2 artiesten kwamen uit eigen land, de zusjes Marieke MAY en Marieke WOOD brengen ons meteen in zomerse sferen met hun nummer RIO. Door een vraag vanuit ons bestuur is dit zeer bekende duo voor eenmaal bij elkaar gekomen om speciaal voor Heeg te komen optreden. Ze hadden stiekem toch wel een paar keer geoefend en dat was te horen, super dames! Daarna was het aan een buitenlandse mevrouw om de zaal plat te zingen. Helemaal vanuit de VS naar het mooie Heeg gekomen om op zoek te gaan naar haar Ken! Barbie (Rommy) is al 50 jaar een begrip en dus reden om dat te vieren! Met slingers kwam Barbie het podium op en vond in de toetsenist Hans een echte Ken om haar nummer mee te zingen! Maar dat kon ook niet anders de dag na Valentijn…

Na al deze dames werd het tijd voor een mannelijke artiest. Een uit Heeg wel te verstaan. Rein Brouwer is een geweldige saxofonist en wat is er nou mooier dan dit te laten horen?! Met het nummer Bakerstreet wilde hij wel het podium op! Nu alleen nog een zanger erbij zoeken, dit viel toch best wel tegen. Gelukkig vonden we een mooie zangeres in Anneke Andringa! Samen een mooi duo die het nummer op een geheel eigen wijze ten gehore hebben gebracht.

Ilse Rchards en de Young Ones

Ilse Rchards en de Young Ones

JA en dan….. Nou ga hier maar even voor zitten! We hoorden dat er een paar vrouwen uit de UK wilden komen. Maar zijn we hier wel zo blij mee?? Ze staan erom bekent elkaar met flessen op het hoofd te slaan, nergens naar te luisteren en alles doen wat niet mag… We besloten ze het voordeel van de twijfel te geven en ze uit te nodigen. 5 vrouw sterk kwam er op het podium om ook al over een pop te zingen, alleen nu over een Living Doll! De dames Ilse Richards en de Young Ones (Alisa, Astrid, Marije en Jenneke) hielden het netjes op het podium en maakten er een mooie show van!

De Buutles

De Buutles

Het was een avond vol met artiesten uit het buitenland want ook de volgende dames kwamen uit de UK, beter bekend als de BUUTLES! Nannie, Klaske, Nynke en Petra hadden zich goed voorbereid en gingen flitsend van start met het nummer HELP!

Nou hulp zouden ze krijgen, de hele zaal zong uit volle borst mee!

Wisse jagger

Wisse jagger

Na deze dames was het weer tijd voor een heer! En wat voor een! Deze hoeft eigenlijk geen aankondiging maar voor degene die hem dan nog niet kent. Het was Wisse Jagger van de Rolling Stones. Hij had zijn band thuis gelaten en treed vanavond op met de Stand In. Een zanger die er zo zijn eigen feestje van maakte op het podium, geweldig om te zien dat ons dorp zulke artiesten rijk is!

Dan is het wel weer eens tijd voor een Nederlandse artieste! Een vrouw geboren in Heeg, verhuisd naar Amsterdam, Amerika en als we het goed gehoord hebben tegenwoordig woonachtig in het mooie Gaastmeer! De Symphonica in Rosso artieste van afgelopen jaar Anouk (Mirthe) kwam ook een nummertje zingen. Hadden we dit vorig jaar geweten dan hadden we niet met verschillende mensen voor niets naar Arnhem hoeven rijden! Zij zong haar nummer: Jerusalem. Een singel al uit 2004 maar nog steeds bekend bij menigeen! Een topoptreden!

Toen waren we alweer toe aan ons laatste optreden van de avond! Een hele groep mensen kwamen er op het podium, de fles jonge jenever kwam mee dus dat kan nooit veel goeds voorspellen! Gelukkig viel het mee! De groep van Hokje 45+ vertaalde het nummer van Ramses, in de versie van het Vrije Schaep, Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder! Nou dat hebben we gedaan het bewonderen van deze groep, dus waar drinken we op? Op de LIEFDE!

Na de artiesten was de beurt aan Special Treatment om de avond af te sluiten. Iedereen dronk nog even een biertje, wijntje of een ander drankje op de geslaagde avond, danste het luie zweet eruit en zo komen we alweer aan het einde van het Benefiet van 2014! Op naar Heechspanning, na zo’n avond beloofd dat ook een geweldige dag te worden! Iedereen bedankt voor de deelname en natuurlijk voor jullie komst! Zonder jullie geen Benefiet!

Aukje, Paula, Rein, Bokke, Feddy, Arnold, Thijs, Maaike, Freerk en Antje

 

23 feb 2013 Benefietjûn Heechspanning !

Vol trots presenteren we alvast een aantal van de internationale sterren die hun opwachting zullen maken tijdens de 2013 versie van de Heechspanningsbenefiet.

Het begon in 1973 met Ring ring, in ’74 wonnen ze het Eurovisie Songfestival met ‘Waterloo’ en in 2015 doen ze hoogstwaarschijnlijk mee met ‘sterren springen uit een vliegtuig’. Dan weten jullie allemaal dat we het hebben over: Abba! Het nummer is nog even geheim maar het is beslist een meezinger.

Van hetzelfde kaliber is natuurlijk Harry Slinger. De enige die al in 1980 in de gaten had dat Diederik Stapel en Lance Armstrong niet helemaal de waarheid zouden gaan vertellen. Zou hij zijn rode muts dragen?

De Benefietavond is niet alleen een geweldig feest, het is ook een enorme bijdrage aan het mogelijk maken van Heechspanning. Jullie brengen als bezoekers op deze avond via de 8 euro entree een hele theateract bij elkaar. Er is dan ook geen artiest zo welkom als Johnny Cash! En hij komt niet alleen, zijn vrouw June Carter komt eveneens en ze zingen live een duet in het Heechhûs.

En in de categorie: “And now, for something completely different”: Greenday! Voor veel mensen is de cd Dookie het enige gifgroene cd-doosje in de kast. In 1995 hadden ze een superhit met ‘Basket Case’, ze doen dat in 2013 dunnetjes over.  En er is meer, veel meer, één vooraankondiging nog? In raadselvorm dan: Wie hadden hun doorbraak op het hoofdpodium van Pinkpop in 2000? Ze zullen er zijn.

De avond wordt weer dansend afgesloten met een spetterende feestband. Na een aantal jaren ‘Special Treatment’ als slotact hebben we een nieuwe afsluiter. We zullen ‘m vermelden op de posters in het dorp.

Jullie zijn allemaal van harte welkom op één van de leukste winterfeestjes van Heeg.

Zaterdag 23 februari , vanaf 21.00u it Heechhûs

benefietposter 2013 a4  kopie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *