Heechspanning 2016!!

Het was weer een mooie dag! De foto’s staan inmiddels ook online door op de foto hieronder te klikken komen jullie in ons foto album:

AAAAAA

 

24e Heechspanning, bol van straattheater en muziek!

Stichting Straatfestival Heechspanning bestaat 24 jaar en er wordt weer flink uitgepakt. Het nog altijd gratis toegankelijke festival in het centrum van Heeg staat op Hemelvaartsdag 5 mei weer Kunstencentrum Atriumbol van verrassend straattheater, kinderactiviteiten, dans en muziek, terrassen en gezelligheid. Om 13.00 uur zal de swingende pretmuziek van De Putkapel traditiegetrouw de toon zetten en kan het publiek zich een pad banen langs de vele activiteiten.

Straattheater is er tijdens Heechspanning in overvloed. Dit jaar komt Folkert Wesseling met zijn bus naar Heeg en leert ons hoe we een lange busreis overleven. Ook reizen we door parallelle universums en sprookjeswerelden met Bubblica die je met je visuele reisverhalen verbaasd. Vertrekkend uit een sprookjeswereld kun je ook nog dingen op straat tegenkomen. Maar wat is het? Een reusachtig, maar vriendelijke? Moerasgedrocht, gorgelbeest, spin? Kom kijken en bewonder het zelf!

Ook zal er voor de kinderen weer voldoende te doen zijn. Zo komt de Zeezelaar die samen mFlageoletteset de kinderen kunst maakt uit verhalen, dit met alleen maar natuurlijke materialen. En komen de twee dames van Dance Addicted een spetterend optreden geven waarbij je meegaat in het ritme van de muziek en mee gaat dansen!

En veel muziek, heel veel muziek.                                            
Ook dit jaar is er op de vele podia weer een gevarieerd aanbod aan livemuziek. Op de kleine poThe Bounty Huntersdia o.a.: de Flageolettes met muziek van vroeger en nu, Twarres waar Mirjam je meeneemt samen met Kristian en Julian, op reis door haar leven. Maar natuurlijk ook muziek van lokale artiesten zoals Anne-Gryt en Sietske die met zijn tweeën voor kippenvel zorgen! En zal Johannes Rijpma komen met de Bounty Hunters, een energieke, enerverend trio dat overbekende rock (en roll) covers speelt.

Help Heechspanning!
De podia en theaterlocaties liggen allemaal dicht bij elkaar. In de dorpskern zijn volop terrassen om even lekker in de zon te zitten en te genieten van de sfeer en de muziek. De wandelroutes door het dorp voeren de bezoekers langs de standjes van de kunst- en cultuurmarkt, en langs de kleedjes van de kinderen. Het gele programmaboekje wijst de bezoekers de weg. En dit gele boekje zorgt ervoor dat wij nog steeds Heechspanning een “gratis” festival kunnen houden. Als u Heeg binnen komt (rijden) staan hier vrijwilligers met onze boekjes, koop deze voor slechts €3,- (bij het parkeren van de auto €5,- incl parkeerplaats)! Kortom, kom op Hemelvaartsdag 5 mei naar Heechspanning en geniet van een heerlijke dag vol afwisseling, met muziek en straattheater van hoog niveau ..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *