Heechspanning, bol van straattheater en muziek

mei 5, 2015

Heechspanning-fotoHeeg – Stichting Straatfestival Heechspanning bestaat 23 jaar en er wordt traditioneel flink uitgepakt. Het gratis toegankelijke festival in het centrum van Heeg staat op Hemelvaartsdag 14 mei bol van verrassend straattheater, kinderactiviteiten, dans en muziek, terrassen en gezelligheid. Om 13.00 uur zal de swingende pretfabriek, genaamd De Putkapel traditiegetrouw de toon zetten en kan het publiek zich een pad banen langs de vele activiteiten.

Straattheater is er tijdens Heechspanning in overvloed. Dit jaar zijn er twee uit Italië afkomstig: Otto Il Bassotto: meerdere malen bekroond met zijn ballonvouwkunst en El Bechin: een komische doodgraver. Van eigen bodem zijn daar dan nog Compagnie Mobil, en er schijnt een rolstoel zonder inzittende rond te rijden. Naast (inter)nationale artiesten is er ook veel lokaal talent. Zo is er een afwisselend programma van kunstencentrum Atrium en Ritmyk en de musicalopleiding Muzt laat zich van haar beste kant zien. Voor de kleinste bezoekers is met name de clown OkiDoki het bekijken waard!

Theater-van-De-Groeten,-ook-dit-jaar-weer-te-bewonderen-op-Heechspanning

En veel muziek, heel veel muziek

Ook dit jaar is er op de vele podia weer een gevarieerd aanbod aan livemuziek. Op de kleine podia o.a.: rockabilly van The Three Farmer Boys, authentieke folkmuziek van Andehlian of de akoestische covers van Wood’n Goldfish. Op het grote podium wordt de aandacht getrokken door de eigenwijze pop van Anthony’s Putsch of de ‘80’s hardrock van Rock The Night.

Kindervrijmarkt, Kunst- en Cultuurmarkt

Heechspanning-logo-2015De podia en theaterlocaties liggen allemaal dicht bij elkaar. Het gele programmaboekje wijst de bezoekers de weg. In de dorpskern zijn volop terrassen om even lekker in de zon te zitten en te genieten van de sfeer en de muziek. De wandelroutes door het dorp voeren de bezoekers langs de standjes van de kunst- en cultuurmarkt, en langs de kleedjes van de kinderen. Kortom, kom op Hemelvaartsdag 14 mei naar Heechspanning en geniet van een heerlijke dag vol afwisseling, met muziek en straattheater van hoog niveau ..

Een gedachte over “Heechspanning, bol van straattheater en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *