Programma

Programma 2017

We hebben weer een mooi programma voor jullie kunnen samen stellen dit jaar, ons jubileumjaar! We zijn trots dat we dit mooie festival al voor de 25e keer mogen organiseren!

We starten zoals gewoonlijk het festival met de bekende heren en dames van het Putkapel. Sinds de oprichting in 1993 op de Putpleats (Fries voor ‘Putboerderij’, vandaar de naam) hebben zij de typische Putsound ontwikkeld. Een mengsel van bigband en feestband met een flinke improvisatiesaus eroverheen. Net als hun ooms en vaders van de befaamde Blauhúster Dakkapel, speelt De Putkapel alles uit het hoofd en staat de setlist niet van tevoren vast. Zo kunnen ze fantastisch inspelen op dat wat het feest nodig heeft. Ze toeren in hun rode brandweerauto het hele land door.  Als zij dus aan hun ronde door het dorp beginnen weet iedereen dat we los zijn!

Naast muziek komen er ook diverse theater-acts in Heeg. Zo komt Bakkie Bike Cinema. De Bakkie Bike Cinema is een mobiele bioscoop in een bakfiets. De Bakkie Bike Cinema is echter niet zomaar een bioscoop. Het is een show vanaf de rij voor de voordeur, alwaar twee pittige ouvreuses hun eigen theater en dans repetoire ten beste geven. Helemaal tot aan het The End van de film, voor diegenen die tijdens de show worden uitverkoren om onze mini bioscoop te betreden. Of misschien is het beter om te zeggen dat de Bakkie Bike Cinema een theatervoorstelling en een bioscoop in 1 is. Hoe je het ook wil omschrijven, dit wonderlijke schouwspel wil je niet missen.

Ook zullen er diverse activiteiten voor de kinderen zijn. Zo komt Clown Arie weer op het plein op de Koaldijk. Clown Arie maakt muziek met de gitaar, laat jullie dansen en zingen en jullie mogen mee goochelen met gekke clownstrucjes of mee doen met zijn circusacts. Ook doet hij veel ballonnen trucs, maar vaak mislukken die, en dan krijg je ineens hele harde knallen….maar geen paniek want het loopt allemaal weer goed af!! Hij komt niet alleen, in theaterskip de Bald’r zullen Jan Klaasen en Katrein langs komen, kunnen de kinderen graffiti spuiten op het terrein van Foekema en komt de draaimolen weer bij ons etenspleintje op de Tsjerkesleatswei!

Zoals we al vertelden hierboven hebben we de Tsjerkesleatswei ingericht met dieverse foodtrucks. Voor iedereen wat wils. Of je nu zin hebt in een lekkere stroopwafel, pizza, molukse lekkernijen, tosti, eigen gemaakte friet of heerlijk ijs, het is er allemaal!

Kortom een diverse dag met voor iedereen wat! Voor het volledige programma verwijzen we naar ons mooie programmaboekje, voor slechts €3,-  Tot donderdag 25 mei 2017 in Heeg!

——————————————————————————————————————————————

Op dit moment zijn we druk bezig alle muziek, dans en theater te boeken. Zodra we meer weten zullen we dat hier plaatsen! De datum kunnen we wel alvast bekendmaken: donderdag 5 mei 2016!

——————————————————————————————————————————————Heechspanning 2015 heeft op donderdag 14 mei vanaf 13.00uur weer een zeer gevarieerd programma. Hier alvast een klein tipje van de sluier….

SAKE-2

Sake Hijlkema

Al een aantal jaren is Sake Hijlkema bezig met het schrijven en uitbrengen van liedjes in het Liwwadders.

De muziek is een mix van onder meer Americana, funk en blues en de teksten geven woorden aan de sfeerbeelden die zo worden opgeroepen bij de luisteraar.

De band bestaat uit Sake Hijlkema (zang), Nathaniël van Veenen (elektrische gitaar), Wytze van der Meer (bas) en Vincent Knaven (drums)

Compagnie with Balls_Wereldwandelaar_Promo_1_photo by Totaal Theater

Wereldwandelaar

Met de wereld aan haar voeten, gaat de Wereldwandelaar bepakt en bezakt het avontuur tegemoet.
Lopend op een 2 meter hoge wereldbol ontrolt zich in de straten een reizend avontuur.
Het publiek wordt op verrassende wijze meegevoerd naar bijzondere plekjes op aarde.
De wereld rond in 80 dagen? Waarom in 80 dagen, als het ook in 30 minuten kan?

'de Groeten' 2015XS.IMG_2029 Als laatste zeggen we DE GROETEN! 

En tot donderdag 14 mei 2015 in Heeg!

 

 

 

—————————————————————————————————————————————-

Heechspanning 2014 heeft op 29 mei vanaf 13.00u weer volop theater en muziek.

Alle acts én het speelschema krijgen weer een plek in ons onmisbare programmaboekje. Koop er eentje en maak Heechspanning mede mogelijk!

Voorpret!:…

Dit jaar speelt Toon Maas de Reiziger, is er De Mobiele Eenheid met hun veelgeprezen act Riddum en biet. Voor de kinderen is er poppentheater van Inkipinki. En,.. Folkert Wesseling geeft Bustraining. Fasten your seatbelts!

de groeten - kopie 534d95dbbb769P1020046

U loopt de kans de Steampunks tegen het lijf te lopen, Bram Graafland speelt de prijswinnende act De Gillende Keukenprins en de dames van de Groeten openen de aanval op de beautyindustrie in Alle Gekheid. Verder kunt u kennis maken met de enige echte Michel Beckers alias de Toeterman,en met Rooie Arie, en wat te denken van: Marco Bonisimo  komt u oog in oog te staan met een levensechte tovenaar…… En er is nóg meer..

Steampunk-nieuwsgierig_Sun_Morning_Hassel-1024x768 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muziek is natuurlijk ook een vaste waarde.

De line up? in vogelvlucht? Komt ie:

Meidenfromatie Gadget, en Folkband Kènneh, gadget2-0391

Kevin & André, Er zijn natuurlijk optredens van Atrium centrum voor de Kunsten in Sneek en de Putkapel. Maar ook: Goldfish, Contestwinner: Leaf the tree. The Cool Quest, Hayfever, Martijn Krentie, Muzt, Pretkorps Lutkewierum , Sjors en Sjimmie, The Relics. Ex Berini: Marjolein Meijers,

marjolein-meijers-promofoto-2011-klein

,Taart en Tranen en ‘the Voice of Fryslân’ Johannes Rypma

johannes-rypma-01 - kopie

Al deze acts en meer hebben hun plek in het programmaboekje en daar worden ze uitgebreid aan u voorgesteld.

Kortom er is weer meer dan genoeg te genieten op Heechspanning dit jaar, kom naar Heeg, We maken er een feest van!

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————–

 

Terugblik : Het  programma van 2013

Een paar Highlights van deze editie:

9 mei vanaf 13.00u doorlopend:

Afslag Sneek, Jugglin Jay, Sunday Sun, Betty Brawn, Cirqumstancia, Duo triali, Mr. Mic Mac Manikin, the Tightropes, Weavebreaker, Pazjanka Orchestra, De Lemster Wiven, Hans en Sipke, Brokelissis, Weima  & vd Werf, De groeten, Sjef Kok’s kookshow, Stichting Kei, SSS Heeg, Roadhous, the howdy bys, Ari C, Luciano Gelati ,…en meer..

the relics sjefkok-jeroen-jongleur 4143895824_24ac0d1eec_z betty brawn 20061119wvdw_flyer_ten_a6_fc_01

Het totale programma krijgt ook dit jaar weer een plaats in ons  onvolprezen programmaboek. Deze wordt tijdens Heechspanning verspreid. Maak  Heechspanning mede mogelijk en koop zo’n collectors-item boordevol  festivalinformatie.

boekjes

Programma:

Straattheater is er  tijdens Heechspanning in overvloed. Cirqumstancia is in het dorp met twee enorme muskieten, Curtis Mayfield zou het geweldig vinden zijn ‘Superfly’ is werkelijkheid geworden; Duo Triali klinkt als een pastagerecht, ze zien eruit als de Blues Brothers en ze verzorgen een trampolineshow op eenzame hoogte. De Georgische helft van het duo was ooit nationaal kampioen trampolinespringen. Henk Arnoldus is eveneens gelauwerd. De Nederlands kampioen goochelen is niet alleen vingervlug, hij maakt kleine theaterstukjes van zijn trucs. Helemaal zonder risico is zijn komst niet. Hypnose en zakkenrollen staan ook op zijn CV. Er is meer, wat te denken van Sjef Kok! Vlam in de pan, appeltje schillen, Sjef is de leukste keukenmachine ooit. Don’t try this at home, kom gewoon genieten in de buitenlucht. Heechspanning presenteert ook Betty Brawn. Een act van wereldklasse: The Strong lady. Quote van Jo Whiley BBC tv: “spectacular and very special, people are going to be talking about this, I can hardly believe it”  De tourkalender met London, Hannover, Leuven, Heeg, Valladolid en Stockholm is veelzeggend. Naast internationale artiesten is er ook veel lokaal talent. Zo is er een afwisselend programma van kunstencentrum Atrium en Ritmyk, serieuze kinderpret met Ari C. en SSS Heeg brengt een Acrogymshow rondom het thema ‘Water’.

En veel muziek, heel veel muziek. Ook dit jaar is er op de vele podia weer  een gevarieerd aanbod aan livemuziek. Mick & Sugar begeven zich in het grensgebied tussen theater en muziek, interactieve liefdesliedjes en krakers. Meespelen mag! De Howdy Boys zorgen voor het lome lentegevoel. Ze waren in 2011 al verantwoordelijk voor de ‘Simmerhit’ van Omrop Fryslân. Afslag Sneek zorgt op deze dag voor voelbare beats. Slagwerk in optima forma. En u kunt live luisteren naar: The Tightropes! Krachtige Funky gitaarrock. Goeie recensies van de kenners, kom ze bewonderen op 9 mei! Twee andere hoogtepunten uit het muziekprogramma: Pazjanka Orchestra, een kwartet topmuzikanten met alleen maar kwaliteiten. Soul, Klezmer, Chansons, Ierse ballades en dat dan in de blender. Heeg is donderdag 9 mei ook het domein van Sunday Sun. Dit jaar de vaste support-act van Laura Jansen. Al eerder Serious talent bij 3fm. Nederpop met alles erop en eraan. En alsof dat nog niet genoeg is: The Relics, de Lemster Viswijven, Looking for Cash en meer.

Kindervrijmarkt, Kunst- en Cultuurmarkt. De podia en theaterlocaties liggen allemaal dicht bij elkaar. Het gele programmaboekje wijst de bezoekers de weg. In de dorpskern zijn volop terrassen om even lekker in de zon te zitten en te genieten van de sfeer en de muziek. De wandelroutes door het dorp voeren de bezoekers langs de standjes van de kunst- en cultuurmarkt, en langs de kleedjes van de kinderen. Kortom, kom op Hemelvaartsdag 9 mei naar Heechspanning en geniet van een heerlijke dag vol afwisseling, met muziek en straattheater van hoog niveau .

Heechspanning helpen? Dat kan! ‘Bestel’ alvast een programmaboekje voor 9 mei 2013

U kunt uw bijdrage overmaken op ons rekeningnummer: 1247.27.905  t.n.v. Stichting straatfestival Heeg. Doe dat wel naam en adres, dan weten we wie we mogen bedanken én kunnen we in geval van een donatie van €12,- of meer het programmaboekje  bij u thuisbezorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Programma

  1. Pingback: Gratis live muziek – mei | luisterberichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *