Over Heechspanning

Heechspanning is een interactief en verrassend straattheaterfestival voor iedereen 

"Ik kom al jaren op Heechspanning en het is elke keer weer fantastisch." Dit jaar viert Heechspanning haar 30 jaar jubileum dus dat is reden voor een spetterende, gevarieerde en verrassende editie! Stay tuned! 

 

Straattheater voor iedereen 

Heechspanning betekent straattheater en op straat zijn we veelzijdig en voor iedereen; van een hilarische circusachtige act tot een gevoelig optreden van een muziekduo. Van een swingend feestje van onze eigen op het terras naar een hypnotiserende vuuract uit Australië terwijl je in het gras zit. 

Interactief

Tijdens Heechspanning kun je op elke straathoek verrast worden door niet alleen voorgeprogrammeerde acts maar ook door allerlei rondtrekkende wezens zoals draken, aapjes of de lokale dorpsgek. 

Verrassend

Heechspanning is een begrip. We houden graag het Heechspanning gevoel intact maar verrassen jullie ieder jaar ook met een paar acts die net weer anders zijn dan jullie gewend zijn. Weet je nog hoe Slackliner Tauri over de Syl 'liep'? 

 

Hoe het allemaal begon? 

Heechspanning begon met een stel vrienden. Ze wilden een iets met theater voor iedereen in de straten van Heeg. Het begon klein en groeide elk jaar groter. Inmiddels is Heechspanning uitgegroeid tot een bekend festival in de regio en wordt het voor alweer de 28e keer georganiseerd. Naast de enthousiaste vriendengroep, hebben vele Heegemers zich door de jaren heen verbonden aan één van de jaarlijkse hoogtepunten in het dorp. De sponsoring komt namelijk niet alleen in de vorm van geld maar betekent ook dat er stroom, water, een terras, een opslagplaats, een aanlegsteiger en wat al niet meer beschikbaar wordt gesteld door het hele dorp. Verder is de traditie ontstaan dat alle boekjesverkopers verkleed gaan! Toen het elk jaar drukker en drukker werd en het terrein iets té gezellig werd, is het optreedterrein uitgebreid. En wie weet.. breiden we niet alleen maar uit op in de straten maar verder op het water? Heeg is ten slotte een watersportdorp in hart en nieren!  

 

Heechspanning2024A4 (002).jpg