Atrium - Bands

Atrium - Bands

Kunstencentrum Atrium is  dit jaar met maar liefst acht bands van de partij en trakteren je op een hoop energie en een gevarieerd programma met funk, soul, jazz, rock, reggae en pop! Deze bands repeteren wekelijks in de Atrium-studio onder professionele begeleiding van een bandcoach. 

De bands Skatt en Late Date trappen af met een strakke blazerssectie waarmee disco-, funk- en soul classics helemaal tot hun recht komen: dat wordt dus swingen geblazen. Ze spelen o.a. repertoire van The Pointer Sisters, Amy Winehouse, Stevie Wonder, Otis Redding en Dusty Springfield.  

The Mystery Band en Vibes zijn enthousiaste pop georiënteerde bands met deelnemers van rond de 15 jaar. Het repertoire komt veelal tot stand op basis van hun eigen suggesties. Dat brengt verrassend repertoire tot stand van liedjes van de jaren ’70 tot nu, voor elk wat wils.  

Wat knettert daar zo? Het is de bariton sax van Maracuja. Deze energieke groep laat zien dat een viool prima samengaat met een elektrische gitaar of een drumstel. Mooie melodieën rollen over de strakke ritmesectie. Wanneer de noten op papier ‘op’ zijn bedenken ze zelf wel wat en improviseren de boys erop los.  

Daarna is het podium voor Funkystuff en Smøar. De band FunkyStuff bestaat uit 6 gepassioneerde muzikanten. Ze vinden het geweldig om muziek met elkaar te maken, dit stralen ze dan ook uit wanneer ze op het podium staan. Heerlijke popsongs worden afgewisseld met soul, reggae & rock. Hier en daar wordt er ook meerstemmig gezongen, erg gaaf!  

Smøar brengt vervolgens het echte gitaargeweld. Ze spelen graag rock georiënteerde liedjes van artiesten zoals Guns’N Roses & Bon Jovi. Er zitten twee drummers bij deze band, ze wisselen elkaar af. Eén van de drummers speelt hier en daar ook wat ‘toetsen’, een echte multi-instrumentalist dus. Zangeres Nynke heeft een dijk van een stem en is dit soort repertoire helemaal toevertrouwd, de energie spat er vanaf. 

De afsluiter van de middag is Unlocked. Een band dit alleen maar eigen geschreven repertoire brengt.  

Deze vierkoppige rockband uit Sneek en omstreken is al sinds 2015 ontketend. In het begin speelden Quinten (toetsen, gitaar), Feike (gitaar & bas), Bram (drums) en Thom (zang, bas & gitaar) covers, maar de laatste jaren vinden zij hun passie in het schrijven van eigen rockgeoriënteerde muziek. Denk aan Rage Against the Machine, Linkin Park en Red Hot Chili Peppers. Op 15 april 2022 presenteerde Unlocked zijn eerste EP met vijf nummers in het Bolwerk. De plaat is opgenomen in de professionele studio van het Atrium en gemixt/gemasterd door Keystudio. Dit is allemaal op Spotify te beluisteren. 

 

Skatt.jpg

Treedt op