Muziek

Voor alle muziekliefhebbers; van blues tot rock, van country tot semi-klassiek. 

Thebeatlessessions.jpeg
The Beatles Sessions

The Beatles Sessions

The Beatles Sessions is een vijfkoppige tribute aan de meest invloedrijke band uit de geschiedenis van de popmuziek: The Beatles. Toen The Fab Four de hitlijsten aanvoerden waren de bandleden van The Beatles Sessions nog lang niet geboren. Toch zijn de vijf heren besmet door de Beatlemania.

Met enorm veel passie, enthousiasme en oog voor detail spelen deze jonge honden de muziek van hun helden uit Liverpool. Tijdens hun ‘The Best Of’ shows speelt The Beatles Sessions alle hits van The Beatles. Deze shows zijn een viering van het geweldige oeuvre van de ‘Fab Four’.
Verwacht een hoog dans- en meezing-gehalte, want The Beatles zijn universeel: iedereen kent de muziek. Op de setlist stevige hits als Twist And Shout, Help! en Come Together, maar ook...

IT HEECHHUS 16:00
LEES MEER
espresso-bandfoto-2022.jpg
Espresso

Espresso

Al dik 20 jaar zijn we op pad, en dat proef.. hoor je! Eerst jaren als feestband in grote en kleine tenten, zalen en kroegen en vanaf 2023 gaan we verder als een iets rustigere sfeerband. De bekende top 100 songs spelen we nog steeds, maar dan in een relaxt, swingend of ander lekker smaakje. Pak een biertje, frisje of wijntje en geniet van een sterk bakkie muziek!

IT HEECHHUS 13:00
LEES MEER
FB_IMG_1681137404192.jpg
Ivangh and the Nightcats

Ivangh and the Nightcats

De afgelopen jaren heeft Ivangh and the Nightcats indruk weten te maken met haar live shows. De bandleden speelden op festivals als: Texels Blues, Jazz in Duketown, Jazz Breda, Blues Wageningen & meer. Eenmaal op het podium gaat Ivangh and the Nigtcats los en geeft zij een energieke en wervelende show waar de vonken van af springen.

Wanneer het tijd is om los te gaan .. Laten we erin springen!

 

IT HEECHHUS 17:30
LEES MEER
WhatsApp Image 2023-04-15 at 16.12.59.jpeg
Sjoerd ensa

Sjoerd ensa

In 2012 is Sjoerd ensa ontstaan vanuit een soloproject. Inmiddels is het doorgegroeid tot een voltallige Frysktalige band die als sinds 2018 meedraait in de Friese muziekscene. Hits als ‘Wâldpyk’ en ‘Leafde yn Fryslân’ worden al jaren volop gedraaid op de verschillende Friese radiostations, daarnaast zijn ze inmiddels ook een vaste waarde in de Fryske Top 100.

Sjoerd ensa bezingt alle thema’s van het leven. Denk hierbij aan vriendschap, op stap gaan, het Friese land maar ook thema’s als afscheid en rouw worden niet gemeden. De band speelt is daarmee ook van alle markten thuis: Wat een stampvolle feesttent tot de kleinste theaters, overal komen ze tot hun recht.

Dit jaar komt Sjoerd ensa met hun nieuwe album getiteld...

IT HEECHHUS 14:30
LEES MEER
Lanegraentertainment.jpeg
La Negra Entertainment

La Negra Entertainment

Van twee passies één maken… Dat was de droom van Elgin Felipa, salsadanser en percussionist.

Samen met zijn medespelers van percussiegroep T.O.K Rhythm & Brass, wilde hij iets Nieuws en Innovatiefs opzetten. Zo hebben ze in februari 2010 La Negra Entertainment opgericht. Ze dachten: “Het moet toch mogelijk zijn om lekker te kunnen salsadansen op salsamuziek gespeeld door een brassband?”

‘La Negra Entertainment‘ is een organistiebureau dat verschillende tropisch entertainment organiseert. Vooral op tropisch gebied. Van Salsa-en Zumba workshops tot Percussieworkshops, van Caribische Entertainmentdansers en danseressen tot domino workshops en vuurspuwers. Niet te vergeten natuurlijk de traditionele Caribische...

DE SYL 20:00
LEES MEER
FB_IMG_1659777098953.jpg
De Putkapel

De Putkapel

De sfeermakers van de Putkapel, een 16-koppig dweilorkest uit het Friese Sneek, spelen op iedere gelegenheid de zaal plat. of straatfestival, het maakt hen absoluut niet uit. Sinds de oprichting in 1993 op de Putpleats (Fries voor ‘Putboerderij’, vandaar de naam) hebben zij de typische Putsound ontwikkeld. Een mengsel van bigband en feestband met een flinke improvisatiesaus eroverheen. Net als hun ooms en vaders van de befaamde Blauhúster Dakkapel, speelt de Putkapel alles uit het hoofd, en zo kunnen ze fantastisch inspelen op dat wat het feest nodig heeft. 

LEES MEER
Leonard-Ford-1.jpg
Leonard Ford

Leonard Ford

Leonard Ford maakt virtuoze vuige deltablues van 't beste soort. Tachtig jaar oude muziek is echt nog niet dood. 

Leonard Ford blaast het een fantastisch nieuw leven in. Je zou je bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het allemaal begon.

 

.Mede mogelijk gemaakt door Friesland Pop en VSB fonds.

ALDWAL 17:15
DE SYL 13:30
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
14:45
LEES MEER
Kentucky Snake Oil.jpg
Kentucky Snake Oil

Kentucky Snake Oil

American Roots Music

Swingende fiddle, spetterende banjo, meerstemmige zang en een ritme waarbij je niet kunt blijven stilzitten: Kentucky Snake Oil brengt een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse folkmuziek. De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die onder meer bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams, Mumford & Sons, Old Crow Medicine Show, Willie Nelson ... etc

Mario Kramer - vocal, guitar
Sebastian L. Meijer – fiddle, vocal
Wander van Duin - banjo, dobro, vocal
Douwe Dijkstra - double bass

ALDWAL 14:45
DE SYL 17:15
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
16:00
LEES MEER
Trio Concordia.jpg
Trio Concordia

Trio Concordia

Maak kennis met Trio Concordia, drie volrijpe mannen, verbonden door hun liefde voor al het moois op moeder aarde. En dan met name muziek. Want als er iets is dat je hart weet te raken is het wel het geluid van deze diepzinnige melodische kunstvorm.

Pure vakmanschap en gezelligheid. Ze komen gewapend met accordeon, contrabas, gitaar / banjo / mandoline. En leveren een greep uit het onmetelijke repertoire aan mooie liedjes die we ooit gehoord hebben. Ja, je hoort het goed: covers dus. Maar de mannen trekken alles uit de kast om hier hun eigen stempel op te drukken. Ze hebben aandacht voor zoetgevooisde samenzang en uitgekiende arrangementen. Denk jaren tachtig, het synthesizer-tijdperk, met hier en daar wat zomerse reggae-swing. Ze hebben samen slechts...

ALDWAL 14:45
DE SYL 14:00
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
17:45
LEES MEER
Flageolettes zonnig bloem.jpg
Flageolettes

Flageolettes

De Flageolettes maken muziek voor iedereen! 

Femke op gitaar & accordeon, Lielian op drums & percussie. Soms kazoo of scatvocals maar altijd zacht recht uit het hart. Vrolijke dames met een zeer gevarieerd repetoire.

Muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Australië en via Mexico weer terug, pop van alle tijden, mambo, swing, klezmer, rock&roll, reggae en nog veel meer! 

ALDWAL 15:15
DE SYL 17:45
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
14:00
LEES MEER
Claesvanderster.jpg
Claes van der Ster

Claes van der Ster

Claes van der Ster bezingt het levenslied, Engelstalig of Nederlandstalig, daar draait Claes zijn microfoon niet voor om.
Dat Claes veelzijdig is, is te horen aan de verschillende stijlen van zijn muziek.

Met zowel covers als eigen werk bestijgt Claes graag het podium om jou te laten stralen!
Zing je ook voluit mee met zijn nieuwe single “Hou me vast”?

ALDWAL 17:45
DE SYL 15:15
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
16:30
LEES MEER
BaderenUte.jpg
Tobias Bader en Ute Passionflower

Tobias Bader en Ute Passionflower

De uit Berlijn afkomstige en in Amsterdam wonende Tobias Bader maakt toegankelijke vintage popmuziek waarin duidelijke jaren zestig en zeventig invloeden doorklinken. Moeiteloos wisselt hij tussen uiteenlopende stijlen popmuziek, variërend van akoestisch, folk en country tot soul en disco, rock en punk. Zijn karakteristieke stem en gitaarspel maken dat de melodieuze liedjes altijd een herkenbare eigen sound hebben. Tobias werkt samen met diverse muzikanten waaronder de Grammy Award winning pianist Brad Mehldau,  Robin Berlijn (Fatal Flowers en Kane) en Diederik Nomden (Analogues, Johan, Daryll-Ann). De poëtische en beeldende teksten zijn van de hand van Dick Sinnige waarmee Tobias een langjarige samenwerking heeft.

Tobias wordt begeleid door Ute Passionflower...

ALDWAL 13:30
DE SYL 16:30
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
14:45
LEES MEER
Jurjenenhasn.jpeg
Hans & Jurjen

Hans & Jurjen

Jurjen van der Meer en Hans Wempe leerden elkaar kennen in Joure, waar ze allebei aan dezelfde school stonden als leerkracht. Door een samenloop van omstandigheden kwamen ze tot over hun oren in de muziek terecht. Jurjen maakte naam als tekstschrijver terwijl Hans veel composities voor zijn rekening nam. Deze twee veteranen hebben de afgelopen 30 jaar nummers geschreven voor rockbands, troubadours, musicals, schooltelevisie en wat dies meer zij. Vandaag spelen ze voor u als duo. Tweestemmige zang begeleid op twee gitaren. Het repertoire bestaat vooral uit Engelstalige top 40 muziek uit de jaren 60, 70 en 80.

ALDWAL 14:00
DE SYL 16:00
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
17:15
LEES MEER
Murkaukema.jpg
Murk Aukema

Murk Aukema

Murk Aukema is een singer/songwriter afkomstig uit Hemrik, Friesland. Begin 2023 kwam zijn nieuwe album ‘’It All Starts Now’’ uit. Zowel solo als met een trioformatie komt Murk de muziek van het nieuwe album, het oude album en misschien zelfs een aantal nog nooit uitgebrachte
liedjes spelen.

In 2017 bracht Murk zijn debuut album genaamd ‘’Listen’’ uit. Murk schrijft gevoelige luistermuziek, maar ook uptempo folky/pop songs. Murk Aukema zijn liedjes gaan over zijn eerdere strijd met het leven in de maatschappij, de grote vragen over het leven zelf en over liefde tussen mensen zoals iedereen die kent.

Mede mogelijk gemaakt door Friesland Pop en VSB fonds.

ALDWAL 16:00
DE SYL 14:45
DE BOEIER /
LANDSWELVAEREN
13:30
LEES MEER
Thechoise2.jpg
The Choise

The Choise

The Choise speelt het bluesrepetoire waar ze uit coveren niet letterlijk na. Ze beschouwen een nummer als een gegeven waarop lekker geïmproviseerd kan worden. Voor het publiek is dit even verrassend als voor het trio zelf.  Voorop staat dat het moet grooven en swingen.  Doordat er naast het ritmische-, ook op het melodieuze vlak wordt gefreaked is dit zowel voor de dansers als voor de muziekliefhebbers een absolute aanrader! 
 
De Choise bestaat uit 
Johan Keus, zang en gitaar 
Koning Wopke, drums 
Koos Keus, bas 

Tante Sjuul gehele middag
LEES MEER
Skatt.jpg
Atrium - Bands

Atrium - Bands

Kunstencentrum Atrium is  dit jaar met maar liefst acht bands van de partij en trakteren je op een hoop energie en een gevarieerd programma met funk, soul, jazz, rock, reggae en pop! Deze bands repeteren wekelijks in de Atrium-studio onder professionele begeleiding van een bandcoach. 

De bands Skatt en Late Date trappen af met een strakke blazerssectie waarmee disco-, funk- en soul classics helemaal tot hun recht komen: dat wordt dus swingen geblazen. Ze spelen o.a. repertoire van The Pointer Sisters, Amy Winehouse, Stevie Wonder, Otis Redding en Dusty Springfield.  

The Mystery Band en Vibes zijn enthousiaste pop georiënteerde bands met deelnemers van rond de 15 jaar. Het repertoire komt veelal tot stand op basis...

Harinxamastrjitte gehele middag
LEES MEER